קידום אתרים - SEO

ישנם אלפי פרמטרים שונים אשר משפיעים על האלגוריתם של מנוע החיפוש ,
לפניכם 10 הפרמטרים החשובים ביותר.​

קיימים סוגים שונים של תגיות אשר משתמשים בהם בבניית האתר , אך נתמקד בשלוש המשפיעות ביותר על קידום האתר בתוצאות החיפוש של גוגל :

1. Meta Title – תגית כותרת
תגית זו תופיע בראש הדפדפן, מעל שורת הכתובת. תגית הכותרת הינה החשובה ביותר מבין שלושת התגיות, מאחר והיא הבולטת ביותר בתוצאות החיפוש, והיא בעלת ערך רב לתהליך האופטימיזציה של העמוד. כשאנו ניגשים לקבוע תגית כותרת, חשוב לשים לב למקם את מילת המפתח בה אנו מעוניינים להתמקד בתחילת התגית (לדוגמה: עמוד העוסק בקידום אתרים יכיל את תגית הכותרת "קידום אתרים אורגני בגוגל").

2. Meta description – תגית התיאור.
תגית זו לא תופיע באתר עצמו, ויהיה ניתן לראות אותה רק בתוצאות החיפוש של גוגל. תגית התיאור אמורה להכיל תיאור קצר של העמוד הספציפי. תגית תיאור טובה לתהליך הקידום תכיל את מילת המפתח של העמוד כפעם אחת ויותר- תלוי בהיגיון הפנימי של הטקסט התיאורי.

3. Meta Keywords – תגית מילות המפתח.
כל ממשק ניהול של אתר מאפשר למנהל האתר או לבעל האתר להוסיף את תגית מילות המפתח. אנו יודעים כי גוגל כבר לא עושים שימוש בתגית זו, אך חשוב להתייחס אליה מאחר שמנועי חיפוש אחרים עדיין משתמשים בה לצורך דירוג התוצאות. תגית מילות המפתח כשמה כן היא- תכיל את מילות המפתח העיקריות של העמוד הספציפי.
מפת אתר הינה כלי חיוני לאתרים ,הנעשה לרוב בפורמט xml , משמש כמפת הניווט של אתר האינטרנט שלכם עבור ה"עכביש" של גוגל אשר סורק את אתרכם על מנת למפות אותו ומאפשר להגיע במהירות לכלל העמודים, גם אלו אשר אין דרך אחרת להגיע אליהם (ללא קישור פנימי).
כאשר בוצעו הרבה שינויים באתר כדאי לשגר לגוגל מפת אתר מעודכנת כדי לזרז את הסריקה הבאה.
בנוסף במקרה של אתרים גדולים שמכילים הרבה תיקיות, שפות, קבצי וידאו/תמונות וכו' – מפת אתר שבנויה טוב ומתעדכנת על בסיס קבוע יכולה לעזור לגוגל לסרוק את האתר בצורה טובה יותר. באתרי WordPress נבנה את מפת האתר ע"י תוסף הקידום Yoast כחלק מתהליך האופטימיזציה של האתר.
לכל תוכן באתרכם יש משמעות , כלומר כל תוכן נועד לשימושים ומטרות אחרות , נתמקד בשלושת סוגי תכנים הנפוצים בבניית האתר :
  • תוכן שיווקי – תוכן שנועד לגרום ללקוח מתעניין להפוך ללקוח משלם. הוא נועד להניע לפעולה ולעלות את אחוז ההמרה. את אפקטיביות התוכן אפשר לנתח דרך האנליטיקס. תוכן כזה אפשר למצוא בדפי בית, קטגוריות ודפי נחיתה.
  • תוכן SEO  – כמעט כל מקדם אתרים משתמש בתוכן מסוג זה. הוא נועד להוצאת קישורים דרך אתרים שונים כמו גם להעלאת תכנים המחזקים מילות מפתח בתוך האתר המקודם. בגדול תוכן פשוט וכללי.
  • תוכן מעשיר – תוכן שנועד לענות לגולש על השאלות שלו, להעשיר את הידע שלו, להסביר לו על תופעות או מצבים, לספק לו סקירה, ביקורת ועוד. תוכן איכותי ובעל ערך מוסף.
כאשר מבצעים קידום אתרים , בדרך כלל מתרכזים במציאת מילות המפתח , כתיבת תכנים טובים ובניית קישורים מאתרים אחרים. לעומת זאת, לא שמים מספיק דגש על האספקטים הטכניים של קידום אתרים בגוגל ובכלל זאת השפעת שרת האחסון על הקידום שלו. נתמקד בהשפעת שרת אחסון האתר בהקשר של קידום אתרים :
  • מהירות – מהירות עליית האתר מושפעת לא מעט מהקוד שלו , אבל גם לשרת האחסון של האתר יש חלק לא קטן בכך . בהנחה שרוב האתרים ברשת נמצאים על אחסון שיתופי, מהירות האתר מושפעת ישירות ממשאבי השרת ומספר האתרים שנמצאים עליו. לכן, יש לבחור בשרת אחסון שלא מעמיסים עליו יותר מדי על חשבון הביצועים של האתרים . כמובן שחשוב לבחור גם בשרת שקרוב למיקום הגיאוגרפי של קהל היעד שלנו על מנת לספק להם מהירות מקסימלית.
  • אבטחה – אבטחת שרתים היא כיום אחד האתגרים המשמעותיים ביותר העומדת בפני מומחי אבטחה וחברות אחסון, ולכן זהו אלמנט שאין להמעיט בחשיבותו. אתרים פרוצים מקבלים דגל אדום מגוגל בדמות סימון מיוחד ומניעת גישה אוטומטית לאתר הפרוץ (כלומר, המשתמש צריך לאשר שהוא לוקח אחריות על כל נזק שיגרם לו). התוצאה היא שרוב הגולשים לא יכנסו לאתרים פרוצים מגוגל .
  • גיבוי – כאשר מבצעים שינויים רבים באתר בבת אחת ונוצר שינוי שבעקבותיו חלק מהעמודים לא עולים כלל או עולים בצורה מעוותת, אין צורך לחכות עד שגוגל יסרוק שוב את האתר ויאנדקס את הגרסה הלא תקינה שלו, אלא אפשר להשתמש בשירות הגיבוי של חברת האחסון, רוב חברות האחסון מספקות גיבוי של שבוע אחורה לפחות עבור כל הקבצים בשרת, מסדי הנתונים, ולפעמיים גם שמות המשתמשים והסיסמאות הרלוונטיות.
אז קודם כל מהו קישור ?
קישור \ לינק הוא אמצעי המאפשר לעבור מדף אחד למשנהו.
קישורים או לינקים – הם בין הגורמים החשובים ביותר בתהליך קידום אורגני.
בין אם הם חיצוניים (מחוץ לאתר) ובין אם פנימיים (מעמוד בתוך האתר אל עמוד אחר באתר), הם פקטור מאד חשוב בתהליך אופטימיזציה של של כל אתר. הרבה אנשים העוסקים בתחום, שמים יותר מדי דגש על קישורים חיצוניים ומזניחים דברים בסיסיים כמו אופטימיזציה לאתר, שקישורים פנימיים הם חלק בלתי נפרד ממנה.

קישורים פנימים :
1. קישורים מהניווט של האתר
אלו קישורים שבדרך כלל מופיעים באופן רוחבי בכל עמודי האתר: תפריט ראשי, תפריט תחתון (פוטר), תפריט צד, ענן תגיות, וכו'.
2. קישורים מתוך עמודים
אלו בדרך כלל קישורים טקסטואליים (אך יכולים גם להיות מתוך תמונה למשל) מתוך תוכן של עמוד מסוים באתר המקשרים לעמוד אחר באתר. אלו הקישורים שמשפיעים באמת מפני שגוגל יודע להפריד אותם מקישורי הניווט – למרות שגם להם יש תפקיד חשוב שנדבר עליו בהמשך.

קישורים חיצוניים : אפשר לחלק את הקישורים, בגדול, ל-2 סוגים:
1. קישורים שדורשים אישור (Editorial) – כלומר קישורים שצריכים את אישור בעל האתר על מנת להתפרסם.
2. קישורים המאושרים אוטומטית
– יש הרבה דוגמאות לקישורים כאלה ברשת, כמו פורומים, אתרי שאלות ותשובות, אינדקסים (לא כולם) ועוד.
ישנם שישה אלמנטים המאפשרים להגדיר דירוג לחלקי הטקסט שלכם בדף. H1- H6 – כל מספר מייצג גודל ( כמו 8-96 באופיס ) . כעת נפרט על כמה חוקים מתוך עשרות שעל פי הם צריך לבנות את תיבות הטקסט באתר על מנת לעזור לקידום במנועי החיפוש (כל זאת כחלק מחווית המשתמש – UX ) :

  • השתמשו רק פעם אחת בכותרת h1 בכל דף.
  • אסור לקפוץ בין השלבים (למשל : מ-h1 ל-h3 ) כי זה יוצר בעיות בתצוגות שונות של דפים כאלה.
  • לא חייב להשתמש בכל גדלי הכותרות באותו קטע טקסט , ניתן להשתמש בכותרת ראשית הבנויה מאחד הגדלים.

  • השימוש הנכון בתגיות :
  • כותרת h1 –  זהו הכותרת הראשית
  • כותרות h2 –  תת כותרת לh1
  • כותרות h3 –   תת כותרת לh2
  • אז מהו דומיין  :
    בעברית שם תחום \ באנגלית domain name הוא שם ייחודי של אתר ברשת האינטרנט, שמבדיל אותו משאר האתרים הנמצאים ברשת.
    איך וותק של דומיין משפיע על האתר שלי :
    מאוד יכול להיות שכתובת הדומיין שתרצו לרכוש כבר הייתה שייכת למישהו בעבר, המשמעות, אם האתר היה חזק וצבר ותק אתם תיהנו מכך שהעמודים והאתר שלכם יזכו לקידום – היות ואתם נשענים על אותה כתובת, חשוב לשם לב שיכול להיות מצב שהדומיין שתרצו לרכוש הוא דומיין שנענש על ידי גוגל, במצב שכזה לא רצוי לרכוש אותו כי הוא מסומן על ידי גוגל וזה בהחלט משפיע לרעה על קידום האתר .
    חיפוש פרטים אודות בעלים של דומיין
    באתר הבא תוכלו למצוא פרטים אודות בעלים שונים של דומיינים, כמו למשל, כמה זמן הוא קיים? זה יכול לעזור לכם להבין האם קיים וותק לדומיין, תוכלו לבדוק מתי תוקפו נגמר? (סביר להניח שאם מדובר באתר פעיל הוא יחודש), ישנם פרטים של בעלי הדומיין, היסטוריית חידושים וכו'.
    ניתן לומר כי הרשתות חברתיות וגוגל הן 2 פלטפורמות שונות, אך הן חזקות מדי בשביל להתעלם האחת מנוכחות השנייה.  לא פעם הכריזו גוגל שאין השפעה ישירה לפעילות ברשתות החברתיות על המיקומים בתוצאות החיפוש, אך ישנם מס' פרמטרים שיכולים להשפיע באופן עקיף על המיקומים וכמות החשיפה לה תזכו במנועי החיפוש.

    קישורים נכנסים
    כמו שכבר פרטנו קודם לכן יש השפעה חזקה של קישורים על עולם SEO וקידום האתר שלכם .גוגל רואה באתרים שזוכים לקישורים מאתרים אחרים "ברי סמכא" ובהתאם לזאת מקדם אותם בעמוד תוצאות החיפוש.
    הגדלת ה-ctr
    אז קודם כל מה זה CTR? שיעור לחיצה (CTR, click-through rate) הוא מדד מקובל להצלחה של קמפיין פרסום מקוון, הוא מבטא את היחס בין מספר החשיפות שמקבלת פרסומת לבין מספר הלחיצות עליה. כמו שזה נשמע אחוז ההקלקות ביחס לכמות החשיפה הינו גורם מכריע ברווחיות של כל אתר / עסק! ההגיון פשוט – ככל שכמות הגולשים שתכנס לאתר שלכם ותחשף למוצרים או לשירותים המוצעים תעלה כך יעלה במקביל גרף המכירות שלכם
    רשתות חברתיות כמרכז הבדיקות שלנו
    רגע לפני שאתם מעלים מאמר שאתם מייעדים עבורו קידום של ביטויי בתוצאות החיפוש של גוגל, אתם יכולים להשתמש בפייסבוק ובשאר הרשתות החברתיות לבדוק האם המאמר עתיד לעניין את הלקוחות הפוטנציאלים שלכם. מה שבטוח שפרסום מקדים ברשתות החברתיות יכול להוות אינדיקציה מעולה לפוטנציאל של המאמר ובכך לקבל החלטות מה יש לשמר ומה מומלץ לשפר בכדי שהמאמר יפיק את מירב התועלת במונעי החיפוש
    אז כיצד נדע לאמוד את מצבנו ברשתות החברתיות
    הדרך היעילה והפשוטה ביותר למדוד את יעילות הפעילות שלכם ברשתות החברתיות וההשפעה על קידום האתר היא כמובן ב – Google Analytics. ( תחת קטגורית SOCIAL ׁ) בכדאי לדעת מהי קבוצת הפייסבוק שהניבה הכי הרבה תנועה עבורכם מבין כל הקבוצות והעמודים בהן פרסמתם את המאמר / קישור לאתר שלכם? השתמשו ב – utm. (שהינו כלי של גוגל אנליטיקס להבין מהו מקור התנועה של המשתמשים)
    כמו שניתן לראות במאמר הקודם על חווית המשתמש ׁ(UX) בעל השפעה רבה על קידום האתר .
    ניתן להתייחס כאל זה כדור שלג חיובי , גוגל מחפשת להציג בתוצאות החיפוש כמה שיותר אתרים רלוונטיים בשביל שיחזרו לחפש בו אנשים , פרמטר של לקוחות חוזרים לאתר עשוי לתרום ולהשפיע על סמכות האתר.
    מה שאומר שתנועה מסיבית בעלת אחוז נטישה נמוך מול אחוז שהייה והקלקות גבוהה ככל שניתן יטיבו מאוד מה לביצוע פעולות הקידום.
    מערכת ניהול תוכן (באנגליתContent Management System, בקיצור: CMS) נותנת לנו שליטה על כל דפי האתר, התמונות, העיצוב והקוד. כדי להבין יותר מערכת ניהול תוכן היא בעצם מרכז הבקרה והשליטה על האתר כך שהיכולת לשלוט בנעשה באתר ולבצע בו שינויים הופכת למשימה קלה הרבה יותר מאשר לנהל אותו על תקיות כמו בעבר. ישנן מערכות ניהול תוכן רבות שחלקן כקוד פתוח וחלקן כקוד סגור , לדוגמא WordPress , ג'ומלה , webydo וכו' . חשוב להגיד כי כל מערכות ניהול הינה אפשרית לבניית אתר אך לא לכל מערכת יש האפשרות לבניית אתר טוב , אם זה מבחינת העיצוב והרספונסיביות שלו ואם זה מבחינת הקידום ברשת.